Terasa nk cuba buat cheese sekut ni...tengok dlm blog ramai yg buat..memang sedap..sb saya pernah guna cheese yg diputar dgn susu pekat sekadar sapu di biskut,dgn tambahan bahan dan pelbagaikan tentu lebih keenakkannya ..sodap.tapi bagi yg jaga lemak di badan tentu lah pecah liur di buatnya..
Semenjak saya membiasakan makan cheese ni sedap pula rasanya...tapi cik asben dan my hero pula kata 'No' nanti punya lemak...cik asben mula membising sb dengan selera saya yg melebih ini akan buat kan berat badan saya akan bertambah hu hu...nampaknya dia suka isterinya slim melim je...
Mudah yg teramat mudah ,boleh buat dgn cara masing2
BAHANNYA-seperti di bawah,bahan untuk celup biskut boleh di ganti dengan berbagai perisa.
caranya pun macam biasa lah ,celup biskut dlm susu fullcream @ boleh di ganti dgn perisa lain asal sejenis dgnnya,susun atur dlm bekas ,selang seli dgn cheese yg di pukul dgn susu pekat (kemanisan ikut selera masing2),selepas itu tabur nestum @ boleh di ganti apa- apa utk menambah kesedapan lg,penutupnya selepas di tabur nestum boleh la di hias dgn coklat rice @ milo .
bila semuanya selesai, boleh lah di simpan dlm peti ais ,1-2 jam utk kemasan bila di potong.
dan ini dia siap di potong
sedaap untuk di cuba...
This comment has been removed by the author.
ReplyDelete